VAD ÄR MENINGEN, EGENTLIGEN?
-SAMTALSGRUPP FÖR STUDENTER
Vad gör vi här egentligen? Varför är livet många gånger så svårt, med så mycket fint och jobbigt om vartannat? Men framförallt, varför känner vi oss ofta ensamma i dessa tankar, trots att så många av oss bär på dem?
Välkommen att vara med och undra tillsammans. Vi håller till hösten en ny samtalsgrupp om existentiell hälsa för studenter.
Vad är existentiell hälsa?
Världshälsoorganisationen (WHO) har breddat definitionen av hälsa till att inkludera inte bara fysisk, psykisk och social hälsa, utan också existentiell hälsa som en viktig del av välbefinnandet. Existentiell hälsa handlar om att tro på och ta vara på livet, och att känna hopp och mening - oavsett vad man tror eller inte tror på. Forskning visar att upplevelsen av mening i livet har en rad positiva effekter på vår hälsa och utveckling som människor.
Varje träff utgår från ett tema baserat på WHO:s dimensioner av existentiell hälsa. Vi använder "Öppna kort", utvecklade av Ida Hallgren, filosofisk praktiker, och prästen Pontus Nilsen. Dessa kort innehåller frågor som har funnits med i mänsklighetens historia länge – inom filosofi, religion och psykologi – och som fortfarande är aktuella.
Gruppen leds av Nathalie Saller från Universitetskyrkan och Lisbeth Alm, kurator på studenthälsan, och kommer att ha 8-10 deltagare. Vi ses 6 gånger.
Plats: Studenthälsan, Övre Slottsgatan 7
Datum: Kommer
Tid: Kommer
Om du anmäler dig till gruppen så är det viktigt att du dyker upp vid alla tillfällen. Först till kvarn tills gruppen är full.
Höstens grupp är redan igång men du kan redan nu anmäla intresse för vårens, genom att mejla info@studentprast.uu.se.