Universitetskyrkan håller varje termin workshops och föreläsningar för större och mindre grupper i universitets- och nationsvärlden, med goda utvärderingar. Nedan ser du vad vi erbjuder. Vi skräddarsyr upplägget efter era önskemål och alla utbildningar vi gör är kostnadsfria.

Krishantering och psykologisk första hjälpen  

Kris är en situation som vi ställs inför och som vi inte kan lösa med våra vardagliga redskap och resurser” 

Passet innehåller grundläggande kunskap i hur du hanterar en kris i akutfasen samt kunskap om psykologisk första hjälpen. Du får också lära dig om krisreaktioner, olika typer av kriser samt får redskap för hur du bemöter människor i kris. Vi arbetar med case för att du ska få en bättre bild av hur det kan se ut. Du får hjälp med att utarbeta en krischecklista för just din organisation eller grupp, eller uppdatera en redan befintlig sådan, samt vad en krislåda kan innehålla. 

Vi går igenom vilka stödfunktioner som finns och var du, både för egen och andras del, kan få hjälp och stöd.

Tidsåtgång: Vi rekommenderar att gruppen avsätter 1-1,5 timmar.


Följande workshops är tänkta att kombineras med varandra och vi kan tillsammans se var ni vill lägga fokus: 

Kommunikation

Att kommunicera med varandra är grundläggande för oss människor och förståelsen av varandra. Därför kommer just reflektionen kring hur vi kommunicerar gå som en röd tråd genom alla workshops.

Gruppdynamik och teambuilding 

”Det finns inget som enar en grupp så snabbt som en gemensam yttre fiende… eller?”

Vi pratar om hur grupper formas, utvecklas och fungerar. Vi fokuserar på hur personer i en grupp söker roller och hur vi bildar team och skapar trygga rum. Du får möjlighet att utforska din egen roll i gruppen och vi ger även redskap för återhämtning.  

Normer och normkritik

En norm upptäcks oftast först när en bryter den” 

Vi pratar om normer, oskrivna regler och hur vår världsbild ser ut, samt hur dessa faktorer påverkar oss i det dagliga livet. Vi går igenom diskrimineringsgrunderna och du får möjlighet att titta på din egen organisation/grupp och fundera kring hur ni kan förbättra och utveckla arbetet med en inkluderande miljö hos just er. 

Ledarskap

Vem är du som chef? Hur vill du vara? 

Ett pass om ledarskap, där vi går igenom olika ledarstilar och du får möjlighet att reflektera kring hur du är och vill vara som ledare. Vi behandlar frågor som att vara chef över sina kompisar och att inspirera ideella medarbetare och även hur du kan göra vid nödvändiga samtal av känslig karaktär (exempelvis när någon misskött sig under sitt arbetspass). Passet ger också kunskap om härskartekniker och hur de kan bemötas med främjartekniker.

Konflikthantering och konfliktlösning 

”En konflikt uppstår när en eller flera parter har önskemål de inte är villiga att släppa och upplever att någon annan blockerar dem från att tillgodose dessa önskemål… frustration väcks och leder till ett agerande”  (Thomas Jordan)

Konflikter är en del av livet och en del av att vara i ett sammanhang med andra människor. Vi utvecklas genom konflikter och lär oss mer både om oss själva och om andra. I det här passet identifierar vi olika konflikttyper samt orsaker till konflikter. Du får också redskap för hur du kan hantera och/eller lösa en konflikt.

Metoder

Vi varvar teoripass med bikupor, gruppsamtal och samarbetsövningar. 

Tidsåtgång

Beroende på gruppens storlek och behov anpassas tiden. Allt från 45 minuter till en heldag är möjligt, men 3 timmar en förmiddag eller eftermiddag brukar vara lagom.

Kontakta oss för mer information!